Transport oogheelkundige apparatuur

Naar Angola?!
3 september 2020
Naar Angola?!
3 september 2020

Beste vrienden,

2020 is voorbij en 2021 is begonnen. Zou het dit jaar lukken om voor langere tijd naar Angola te gaan? Ik hoop het, maar ik weet dat alles in Gods hand is. Ondertussen zijn we weer een aantal maanden verder en de voorbereidingen voor vertrek naar Angola gaan wel door. Ik ben Portugees aan het leren en ik heb zelfs een Angolese vrouw gevonden om met haar het Portugees spreken te oefenen. Gelukkig kan ik ook vanuit Nederland van betekenis zijn voor de oogheelkundige zorg in Angola. Ik heb de laatste tijd veel tweedehands oogheelkundige apparatuur gratis of voor een klein prijsje kunnen krijgen. De stichting Zienderogen heeft me o.a. een autorefractormeter (om de oogsterkte te meten) en 2 lensmeters en een flinke voorraad glazen geschonken. De firma Zeis gaf me 2 IOL-masters (daarmee kan de lens gemeten worden vooraf gaand aan de staaroperatie). En stichting Medic uit Apeldoorn had ook nog o.a. lensmeters en een autorefractormeter. En dat is nog niet alles, op de foto sta ik met een Retinomax (een heel handzaam apparaat om de oogsterkte te meten) ook gratis geschonken. Voordat het naar Angola gaat moet het nog nagekeken worden. En stichting Medic wil ook hun bijdrage leveren aan het inpakken. Alles bij elkaar wordt het echt een grote zending die naar Angola gaat! Ik wordt stil van al deze ‘wonderen’! Het organiseren van dit alles is niet zo makkelijk en vraagt met name veel geduld en veel meer tijd dan ik gedacht had. Jullie begrijpen dat het vervoer naar Angola best duur is en daarom blijven giften altijd welkom! Bedankt voor elke vorm van steun!

Een hartelijke groet,

Naomi

Comments are closed.