10 november 2021

afscheid Naomi compressor (2)

Kerst vieren in Angola??

Er is de laatste tijd veel gebeurd. Ik ben gestopt met werken om me verder voor te bereiden op mijn vertrek naar Angola. Stichting Arvore da Vida kan mijn visum verzorgen. Ik zal betrokken zijn bij de bouw van het centrum van Petra en Sousa. Daar komt ook een stuk oogheelkunde in. Onder projecten heb ik verschillende dingen toegevoegd, projecten waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest.

Je kunt daar lezen over de container die vertrokken is naar Angola.
Over Arston (opticien) die me helpt.
En over João Da Costa die zich geroepen voelt om de missie van dokter Steve voort te zetten en de mensen het licht in de ogen terug te geven!

In de laatste maanden heb ik veel vrienden in Nederland, Duitsland en ook Frankrijk kunnen bezoeken. Het was fijn dat ik over mijn missie kon vertellen en er veel aandacht voor was en dat ik ook merkte dat ze mij steunen. We zijn nu bezig met de laatste documenten voor het visum. Ik heb een ticket om 9 december naar Angola te vertrekken. Dus zal ik met Kerst in Angola zijn?!
En wil je echt goed op de hoogte blijven van mijn belevenissen, schrijf je dan natuurlijk in voor de nieuwsbrief!
Naomi

1 januari 2020

foto met Retinomax kleiner bewerkt

Transport oogheelkundige apparatuur

Beste vrienden, 2020 is voorbij en 2021 is begonnen. Zou het mogelijk zijn om dit jaar voor een langere periode naar Angola te gaan? Ik hoop het, maar ik weet dat alles in Gods handen ligt. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en gaan de voorbereidingen voor het vertrek naar Angola door. Ik leer Portugees en ik heb zelfs een Angolese vrouw gevonden om het Portugees mee te oefenen. Gelukkig kan ik ook vanuit Nederland van betekenis zijn voor de oogheelkundige zorg in Angola. De laatste tijd heb ik veel tweedehands oogheelkundige apparatuur gratis of tegen geringe kosten kunnen krijgen. De stichting Zienderogen heeft mij o.a. een autorefractor meter (om de oogsterkte te meten) en 2 lenzenmeters geschonken en een grote voorraad brillen. Van de firma Zeis kreeg ik 2 IOL-masters (waarmee de lens voor de staaroperatie kan worden gemeten). En de stichting Medic uit Apeldoorn had ook nog o.a. lensmeters en een autorefractor meter. En dat is nog niet alles, op de foto kreeg ik ook nog een Retinomax (een heel handig apparaatje om de refractie te meten). Voordat het naar Angola gaat moet het nog worden nagekeken. En de stichting Medic wil ook bijdragen aan de verpakking. Al met al wordt het een grote zending naar Angola! Ik ben onder de indruk van al deze 'wonderen'! Het organiseren van dit alles is niet zo eenvoudig en vraagt veel geduld en veel meer tijd dan ik had gedacht. U zult begrijpen dat het transport naar Angola vrij duur is en daarom zijn giften altijd welkom! Hartelijk dank voor alle steun! Met hartelijke groeten, Naomi

3 september 2020

24606325757_3939fbe1cb_k (1) compressor

Naar Angola?!

JA, Eindelijk is het zover, de site is online! Helaas, de pagina SOLE is nog niet gevuld. SOLE is de organisatie voor het organiseren van oogheelkundige zorg in Angola. Hoe is de situatie nu?! Ik ben nu Portugees aan het leren (de taal in Angola) en wacht ik nog op een reactie van de stichting SOLE, om verder te gaan met de voorbereidingen zoals het aanvragen van een visum, het regelen van verzekeringen etc. etc... Maar zoals het er nu naar uitziet is het niet mogelijk om Angola binnen te komen. En wanneer het wel mogelijk zal zijn is zeer onzeker. Gelukkig kan ik vanuit Nederland vervoer organiseren. Vaak krijg ik materiaal aangeboden! En dat doe ik dan ook (zie ook de Projecten pagina). Donaties om dit mogelijk te maken zijn altijd welkom! Op de foto staat dokter Steve, die erg blij is met dit apparaat (autorefractor meter; oogsterktemeter), dat met het eerste transport aankwam. Ik ontving een grote doos met Portugese evangelieliteratuur, waaronder hele leuke kinderkalenders. Ik ben daar erg blij mee! We gaan het naar Angola sturen. Ook al ben ik in Nederland, ik kan toch mijn steentje bijdragen! Er is niets mooiers dan de boodschap van het evangelie aan mensen door te kunnen geven! Velen ontvangen mijn nieuwsbrief al via e-mail (in dat geval moet u zich opnieuw aanmelden). Wilt u hem ook ontvangen? Schrijf je dan in via e-mail! Naomi